onsdag 1 januari 2014

Kaffemaskin K1000, 28 år och fortfarande aktuell!

Scanomat är ett rikstäckande bolag med nio kontor i Kalmar, Stockholm, Göteborg, Malmö, Boden, Örebro, Dalarna och Gotland. Vi har funnits på den svenska marknaden sedan mitten på 1980-talet. Som enda företag i branschen har vi valt att ta steget att minska kaffeautomatens miljöpåverkan och inte endast klimatkompensera kaffet. Vårt miljöarbete har pågått från start och vi har efter 28 år fortfarande vår första helautomatiska kaffemaskin i drift. Denna kaffemaskin heter K1000  och är troligtvis Scanomat´s första klimatsmarta kaffemaskin, den var långt före sin tid när den lanserades och är fortfarande aktuell.

Kaffemaskin K1000
Nestlé Professional har med hjälp att det externa konsultföretaget Quantis tagit fram en livscykelanalys från böna till kopp. Analysen visar var man bäst kan minska CO2-förbrukningen för att få ett så klimatsmart kaffe som möjligt. Resultatet visar bland annat att val av kaffemaskin och vilken sorts strömförbrukning man har är mest betydande. I andra hand påverkar valet av kopp - papper, plast eller porslin, och hurvida koppen slängs, sköljs av eller om diskmaskin används. Lika viktigt är vilken typ av kaffe som används. Genom att göra rätt val kan CO2-förbrukningen minskas med upp till 40 %!


Välkommen till Scanomat Partner Sydost AB! Hos oss hittar du produkter som  kaffe på jobbet, kaffemaskinerkaffeautomater vattenautomater och varuautomater till företag, kontor, hotell, restaurang samt offentlig sektor.Hör gärna av dig så berättar vi mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar